By Ole Kristian Nygårdsmoen / Helse / 0 Comments

Journalsystemet må oppgraderes av journalleverandør for at det fortsatt skal ha tilgang til e-resept og kjernejournal

STATUS:

CGM – Det kommer en oppgradering av CGM som legger til disse nye sertifikatene.
Ta kontakt med oss så oppdaterer vi til siste versjon når denne er tilgjengelig.

SystemX – Medilink vil automatisk oppdatere dette.

Infodoc – Infodoc vil komme med oppdatering som inneholder nye sertifikater.
Ta kontakt med oss så oppdaterer vi til siste versjon når denne er tilgjengelig.

Promed – Har ingen status pr. i dag.

By Ole Kristian Nygårdsmoen / Helse / 0 Comments

HelseRespons og System X

Mandag 20. august skrev Hove Medical i ett nyhetsbrev at samarbeidsavtalen deres med WTW, leverandøren av HelseRespons, ikke blir fornyet og at integrasjonen i System X avsluttes 23. august.

Hove Medical har i ettertid informert om at de gjenopptar dialogen med WTW og utvider støtten for integrasjonen mot HelseRespons til 3. september kl. 00.01.

Oppdatert: Støtten er utvidet til 31.12.2018

By Daniel Vikan / Helse / 0 Comments

Det har nylig blitt oppdaget et nytt virus som har til hensikt å hente ut persondata ved å bryte seg inn i helsesektoren. Viruset er oppdaget på global skala og har rammet helsesektoren i flere land, inkludert Norge. Ved å ha maskiner som er oppdatert med de siste sikkerhetsoppdateringene, vil ikke dette være en like stor trussel.

Vi i Vika er klar over at det ikke alltid er like lett å holde alle systemer oppdatert til enhver tid, både med tanke på kompabilitet med programvaren som benyttes og stabilitet. Vår anti-virus produkt «Symantec Endpoint Protection» som er en komplett beskyttelsespakke for sluttbrukeren, hvor virusdatabasen oppdateres daglig og vil oppdage alle kjente trusler. Dette gjør våre kunder bedre rustet for å motstå slike angrep.

I vårt datasenter benytter vi i tillegg avansert IPS (Intrusion Prevention System) som beskytter mot kjente svakheter i programvare på pc og servere. Symantec er en verdensledende aktør og har i en årrekke levert god programvare relatert til anti-virus, malware og innbruddsforsøk.

For å lese mer om trusselen som har blitt oppdaget, anbefaler vi å besøke Digi.no sin artikkel eller lese rapporten til Symantec her.

By Ole Kristian Nygårdsmoen / Helse / 0 Comments

Vika og Aleris har laget en beskrivelse av hvordan man finner Aleris Røntgen sine avdelinger når man søker opp disse i Infodoc sitt NHN søk. Denne beskrivelsen finner man ved å logge på i vår kundeportal, under fanen kunnskapsdatabase – Aleris Informasjon .

Ta kontakt hvis dere trenger assistanse på 61 13 90 40.

https://helpdesk.vika.no/KB/View/16266-hvordan-gjre-en-elektroniks-rntgen-rekvisisjon-i-infodoc